Recreatornooi Tennis

Het Recreatornooi Tennis is een toegankelijk tornooi waar je speelt voor punten en voor ’t plezier.

 • Voor wie? Dames en Heren met 3 of 5 punten
 • Reeksen? Enkel Dames en Enkel Heren
 • Wanneer? Poulewedstrijden van april tot juli. Eindrondes in september
 • Herplannen? Kan je niet tijdens de opgegeven dagen dan dien je zelf de nodige acties te ondernemen om matchen voor deadline van 01/07/2019 af te ronden.
 • Spelsysteem? Bij de poulewedstrijden wordt de duur beperkt tot 50 minuten. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de Tennis Vlaanderen
 • Inschrijven? via recrea@tcdp.be vóór 15/03/2020 of tijdens het inschrijvingsweekend.

 

PLANNING EN UITSLAGEN

Reglement en schema

In kader van de GDPR, bij deelname ga je akkoord dat je contactgegevens (naam, telefoonnummer, e-mail) aan de andere deelnemers overgemaakt wordt.

Inschrijven

 1. HET TCDP RECREATORNOOI TENNIS start vanaf april.
 2. Het recreatornooi staat open voor alleen leden van TCDP met maximaal 5 punten.
 3. Er zijn twee reeksen : Enkel Heren en Enkel Dames .
 4. Het RECREATORNOOI bestaat uit poules van ENKEL HEREN en ENKEL DAMES welke doorgaan op woensdag- of vrijdagavond. (uitzonderlijk speel je op een andere dag en dan reserveer je zelf een terrein en laat je tijdig weten dat je niet op de geplande datum speelt)
 5. De deelnemers gaan akkoord dat hun contactgegevens (naam, telefoonnummer, e-mail) aan de andere deelnemers overgemaakt wordt.
 6. De inschrijvingen zijn gratis. De spelers dienen zelf te voorzien van tennisballen.
 7. Inschrijven kan op de inschrijvingsdagen (16-17/03/2019) of via mail naar marcroelandt@telenet.be Nieuwe leden geven ook hun naam, voornaam, telefoonnummer mee alsook of het is voor recrea heren of recrea dames.
 8. De uiterste datum van inschrijving is zondag 31 maart 2019

Organisatie

 1. Alle finales worden gespeeld op zondag 29 september 2019 . In de vroege avond volgt de prijsuitreiking.
 2. De tornooileiding bepaalt de organisatie, o. m. de loting, het tijdstip waarop de opeenvolgende rondes moeten afgewerkt zijn, enz.
 3. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de Tennis Vlaanderen. Er wordt gespeeld naar twee winnende sets, met uitzondering van de poulewedstrijden.
 4. Bij de poulewedstrijden wordt de duur beperkt tot 50 minuten; het spel dat op de 50ste minuut aan de gang is wordt uitgespeeld en telt mee voor de uitslag. Bij gelijke stand wordt nog één spel gespeeld om de winnaar van de wedstrijd aan te duiden. Bij forfait is de score 10-0 ; die score geldt ook bij opgave tenzij het verschil tussen gewonnen en verloren spellen al hoger is dan 10 op het ogenblik van de opgave. Voor het pouleklassement wordt achtereenvolgens rekening gehouden met: het hoogste aantal gewonnen wedstrijden, winst in de onderlinge confrontatie, De aldus eerst geklasseerde van elke poule gaat door naar de volgende ronde.
 5. De matchen worden door de tornooileiding vastgelegd, inclusief reservatie van de terreinen. Speelt men niet op de voorgestelde datum (=deadline), dient de wedstrijd afgewerkt te worden voor deze datum. De spelers zorgen zelf voor de reservatie van de terreinen.
 6. Als de wedstrijd niet is afgewerkt op het door de tornooileiding vastgelegde tijdstip, wordt de wedstrijd geannuleerd, m.a.w. alle betrokken spelers verliezen de wedstrijd met forfait .
 7. Enkel als een speler aan de hand van afdoende bewijzen kan aantonen dat hij/zij alles in het werk heeft gesteld om de wedstrijd doorgang te laten vinden zonder resultaat bij de tegenstrever, kan de tornooileiding afwijken van de forfait voor beide spelers.

Communicatie

De winnaar deelt de uitslag onmiddellijk na de wedstrijd mede aan de tornooileiding via mail naar marcroelandt@telenet.be (geen invulblad meer in kantine!)

Vragen – opmerkingen – problemen – klachten
Neem voor alle vragen, opmerkingen, problemen, suggesties, klachten contact op met marcroelandt@telenet.be
Bij overmacht (bv. weersomstandigheden) dient de match op eigen initiatief binnen de week afgewerkt te worden.
Indien zich een probleem voordoet, beslist de tornooileiding soeverein. Beroep tegen haar beslissing is mogelijk bij het Dagelijks Bestuur.
Door hun inschrijving verklaren de deelnemers zich akkoord met het tornooireglement.

Tennisclub De Pinte vzw
Polderbos 3, 9840 De Pinte
ON 0419 193 517
RPR Gent (afd. Gent)
Email: tcdp@tcdp.be
Tel: 09 282 00 98
BE57 0682 2602 0535