Clubtornooi Tennis

 • Voor wie? Het staat open voor alle TCDP leden.
 • Reeksen? ENKEL reeksen (ongeacht welk klassement je hebt). Ook is er een Dubbel Dames, Dubbel Heren en Dubbel gemengd reeks in POULE-vorm voorzien. (maximaal 60 punten samen, tenzij je speelt met iemand van 5 punten).
 • Wanneer? Poulewedstrijden van april tot juli. Eindrondes in september
 • Herplannen? Kan je niet tijdens de opgegeven weekends dan dien je zelf de nodige acties te ondernemen om matchen in de poules voor deadline van 01/08/2019 af te ronden.
 • Spelsysteem? De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van Tennis Vlaanderen. Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets. In alle dubbels is de 3e set een supertiebreak. In enkel speel je een 3e set.
 • Inschrijven? Voor 1 april 2020, via clubtornooi@tcdp.be of tijdens het inschrijvingsweekend

Reglement en schema

HET TCDP CLUBKAMPIOENSCHAP TENNIS start op 23 maart. Het staat open voor alle TCDP leden. In de ENKEL reeksen, ongeacht welk klassement je hebt. Ook is er een Dubbel Dames, Dubbel Heren en Dubbel gemengd reeks in POULE-vorm voorzien. (maximaal 60 punten samen, tenzij je speelt met iemand met maximaal 5 punten). In kader van GDPR, mits deelname ga je akoord dat je contactgegevens (naam, telefoonnummer, e-mail) aan de andere deelnemers overgemaakt wordt.

Inschrijven

 1. Het CLUBKAMPIOENSCHAP staat open voor alle leden van TCDP.
 2. Er zijn vijf reeksen: ED – EH – DD – DH – DG. Voor de reeksen DD, DH en DG kan vrij ingeschreven worden tot een totaal van 60 punten. Van het ogenblik dat één van de deelnemers een dubbelklassement bezit boven de 55 punten, speelt deze met een speler met maximaal 5 punten.
 3. De inschrijvingen zijn gratis. De spelers dienen zelf te voorzien van tennisballen.
 4. De uiterste datum van inschrijving is zondag17 maart 2019 (afgesloten om 17 uur).
 5. Leden schrijven zichzelf in via de website. Een speler vanaf 60 punten schrijft zich in via mail naar clubtornooi@tcdp.be, met vermelding naam,voornaam, mailadres, telefoonnummer en de punten (3/5) van je medespeler.

Organisatie

 1. De tornooileiding bepaalt de organisatie. (de loting, het tijdstip waarop de opeenvolgende rondes moeten afgewerkt zijn, enz.)
 2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van Tennis Vlaanderen. Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets. In alle dubbels is de 3e set een supertiebreak. In enkel speel je een 3e set. (We wijken dus enkel af van het reglement van Tennis Vlaanderen voor de inschrijving: zie 1.2.)
 3. Voor alle reeksen maakt de tornooileiding een planning op.
 4. Poulewedstrijden
  1. Terreinen zijn uitsluitend gereserveerd op volgende zaterdagen van 10u tot en met 19 u. Zaterdag 23,30 maart, 06,13 april, 15,29 juni en 06,13 juli.
  2. Wedstrijden buiten deze zaterdagen worden niet gereserveerd door de organisatie. Je staat in voor de reservatie en doorgave van de score.
  3. De deadline voor de poulewedstrijden is donderdag 1 augustus 2019. (het open tornooi start vanaf 31/07)
 5. Terreinen zijn bij bekendmaking planning niet gereserveerd, met uitzondering van 4.1
 6. Er kan van deze planning afgeweken worden na duidelijk communicatie naar de tornooileiding en na zijn/haar uitdrukkelijke toelating. De volgende match mag niet in het gedrang worden gebracht. Terrein-reservatie door de spelers.
 7. Deadlines: De deadlines kunnen door de tornooileiding aangepast worden.
  1. voor de poules geldt 1 augustus als deadline
  2. alle matchen, niet gespeeld voor donderdag 1 augustus, worden door tornooileiding onderzocht. Er wordt een forfait toegekend aan de ploeg die oorzaak is van het niet respecteren deadline (vorige zin). Dit kan uitgesteld worden tot moment van trekking van de speelschema’s voor september)
  3. voor de tabel geldt eveneens de datum in de planning. In overleg (met tegenspeler en tornooileiding) kan hiervan afgeweken worden, op voorwaarde dat de volgende match niet in het gedrang komt. Tabel start vanaf 15 augustus.
  4. ¼ finales zijn afgewerkt tegen 8 september
  5. ½ finales zijn afgewerkt tegen 15 september
  6. Alle finales worden gespeeld op zondag 29 september 2019. In de vroege avond volgt een receptie en de prijsuitreiking.

Communicatie

Voor elke gespeelde match wordt onmiddellijk een mail gestuurd naar clubtornooi@tcdp.be en cc naar alle spelers van die match. In de mail staat over welke match het gaat en de uitslag van de wedstrijd (inclusief setstanden / Tiebreak)

Vragen – opmerkingen – problemen – klachten

 1. Neem voor alle vragen, opmerkingen, problemen, suggesties, klachten contact op met clubtornooi@tcdp.be
 2. Bij overmacht (bv. weersomstandigheden) dient de match op eigen initiatief binnen de week afgewerkt te worden. Verwittig steeds de tornooileiding.
 3. Indien zich een probleem voordoet, beslist de tornooileiding soeverein. Beroep tegen haar beslissing is mogelijk bij het Dagelijks Bestuur.
 4. Het Dagelijks Bestuur maakt haar beslissing na overleg bekend aan de tornooileiding. Enkel de tornooileiding communiceert dit verder naar de spelers.
 5. Door hun inschrijving verklaren de deelnemers zich akkoord met het tornooireglement.

Tornooitabellen en uitslagen:

Dubbel heren: https://www.tennisvlaanderen.be/tornooi-poule-tabel?reeksId=510979&tornooiId=52974

Dubbel dames: https://www.tennisvlaanderen.be/tornooi-poule-tabel?reeksId=510980&tornooiId=52974

Dubbel gemengd: https://www.tennisvlaanderen.be/tornooi-poule-tabel?reeksId=510981&tornooiId=52974

Enkel heren: https://www.tennisvlaanderen.be/tornooi-poule-tabel?reeksId=510977&tornooiId=52974

Tennisclub De Pinte vzw
Polderbos 3, 9840 De Pinte
ON 0419 193 517
RPR Gent (afd. Gent)
Email: tcdp@tcdp.be
Tel: 09 282 00 98
BE57 0682 2602 0535