Clubtornooi Padel

In het Clubtornooi Padel strijden mannelijke, vrouwelijke en gemengde duo’s om de titel van “Strafste Padellers” en “Strafste Padelsters” van TCDP. Dat klinkt misschien serieus, maar dat is het helemaal niet. Kennismaken met padel en met je mede-padelisten is tijdens dit tornooi veel belangrijker dan het opstrijken van de eer!

 •  Voor wie? Alle leden van TCDP kunnen zich inschrijven voor het padeltornooi, maar koppels mogen samen niet meer dan 600 punten tellen. Ben je zelf een P500-speler, dan mag je dus enkel een team vormen met iemand die 100 punten heeft. Je vindt je padelpunten in je profiel op www.tennisvlaanderen.be, bij Klassementen.
 • Reeksen? Er wordt dubbel heren, dubbel dames en dubbel gemengd gespeeld. We werken in alle reeksen met poules, zodat iedereen een mooi aantal wedstrijden speelt.
 • Wanneer? De poulewedstrijden worden afgewerkt op zaterdagen in april, juni en juli (6/04, 13/04, 15/06, 29/06, 6/07, 13/07), tussen 10u en 19u. Indien nodig (bij veel inschrijvingen) kunnen er wedstrijden op andere momenten gepland worden.
  De verdere rondes worden gespeeld in september. Alle finales gaan door op 29/09, net zoals de finales van de andere interne tornooien.
 • Herplannen? Als je niet kan spelen op het moment dat je wedstrijd gepland staat, leg je samen met je tegenstander een ander moment vast. Je geeft dit zo snel mogelijk door aan de organisatie en reserveert zelf je terrein voor je nieuwe speelmoment.
 • Spelsysteem? In de poules wordt er een uur gespeeld (inclusief opwarming), de spelletjes worden doorgeteld. Is het na een uur gelijkstand, dan speel je nog 1 spelletje.
  In de verdere rondes speel je een volledige wedstrijd naar twee winnende sets. In elke set wordt er – net zoals bij tennis – gespeeld naar 6 gewonnen games.
 • Inschrijven? Inschrijven doe je via deze link, tegen 25/03. Werkt er iets niet of is er iets niet duidelijk, mail dan naar padel@tcdp.be.
 • Meer info? Hieronder vind je het volledige reglement van het tornooi. Dat bevat nog meer informatie over het precieze verloop en de praktische organisatie van het tornooi.
  Heb je nog vragen, mail dan naar padel@tcdp.be of richt je tot Babs of Jana. Zij helpen je met plezier verder!

REGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP PADEL 2019

Inschrijven

 1. Het CLUBKAMPIOENSCHAP staat open voor alle leden van TCDP.
 2. Er zijn drie reeksen: DD – DH – DG.
 3. Een koppel mag in totaal maximaal 600 punten tellen. Een speler met een klassement P500 kan dus enkel een koppel vormen met een speler met klassement P100.
 4. De poulewedstrijden zijn voorzien op de volgende data :
  – 06/04 – 13/04 – 15/06 – 29/06 – 06/07 – 13/07 (10u-19u).
  – Indien nodig (bij hoge opkomst) zullen er ook wedstrijden ingepland worden op dinsdag- en donderdagavond (19u-22u).
 5. De verdere rondes worden afgewerkt in september, de finales gaan door op 29/09.
 6. De inschrijvingen zijn gratis.
 7. De club stelt op de poule-zaterdagen gratis ballen en racketjes ter beschikking. Indien er een poulewedstrijd op een ander moment wordt gespeeld, voorzien de spelers zelf het nodige materiaal.
 8. Inschrijven doe je via onderstaande link, de uiterste datum van inschrijving is 25/03/19.
 9. In het kader van GDPR, mits deelname ga je akkoord dat je contactgegevens (naam, tel, email) aan de andere deelnemers overgemaakt wordt.

Organisatie

 1. De tornooileiding bepaalt de organisatie. (de loting, het tijdstip waarop de opeenvolgende rondes moeten afgewerkt zijn, enz.).
 2. In de voorrondes (poulewedstrijden) wordt er 60 minuten gespeel (5 minuten opwarming, 55 minuten wedstrijd) en worden de spelletjes doorgeteld. Is het na 60 minuten gelijkstand, dan wordt er nog 1 spelletje gespeeld om de winnaar aan te duiden.
 3. In de verdere rondes wordt er gespeeld volgens de reglementen van Tennis Vlaanderen Padel. Er wordt dus gespeeld naar 2 winnende sets, in elke set wordt er gespeeld naar 6 gewonnen games.
 4. Bij forfait is de score 10-0 . Die score geldt ook bij opgave, tenzij het verschil tussen gewonnen en verloren spellen al hoger is dan 10 op het ogenblik van de opgave.
 5. Voor het pouleklassement wordt achtereenvolgens rekening gehouden met
  – Het hoogst aantal gewonnen wedstrijden
  – Winst in onderlinge confrontatie
  De aldus eerst geklasseerde van elke poule gaat door naar de volgende ronde.
 6. Voor alle reeksen maakt de tornooileiding een planning op. Voor de poulewedstrijden wordt 1 uur voorzien, voor de finalerondes (2 winnende sets) wordt 1,5u voorzien.
 7. Terreinen worden door de tornooileiding vastgelegd. Reservaties voor het padelterrein zullen door de club bevestigd worden als “PADELRECREA”.
 8. Speelt men niet op de voorgestelde datum (=deadline), dan dient de wedstrijd afgewerkt te worden voor deze datum. De spelers zorgen dan zelf voor de reservatie van het terrein.
 9. Wie niet op de vooropgestelde data kan spelen moet :
  – Een nieuwe datum afspreken met de andere ploeg
  – Datum doorgeven van de wedstrijd die niet kan doorgaan via padel@tcdp.be, zodat terrein kan vrijgegeven worden.
  – Nieuwe datum doorgeven via padel@tcdp.be om up-to-date schema op de website te kunnen plaatsen.
 10. Deadlines: De deadlines kunnen door de tornooileiding aangepast worden.
  – Voor de poules geldt de datum in de planning als deadline
  – Alle matchen niet gespeeld voor woensdag 14 augustus, worden door tornooileiding onderzocht. Dit kan uitgesteld worden tot moment van trekking van de speelschema’s voor september. Er wordt een forfait toegekend aan de ploeg die oorzaak is van het niet respecteren van de deadline.
  – Voor de tabel geldt eveneens de datum in de planning. In overleg (met tegenspeler en tornooileiding) kan hiervan afgeweken worden, op voorwaarde dat de volgende match niet in het gedrang komt.
  – ¼ finales worden normaal afgewerkt tegen 8 september 2019
  – ½ finales worden normaal afgewerkt tegen 22 september 2019
  – Alle finales worden gespeeld op zondag 29 september 2019. In de vroege avond volgt een receptie en de prijsuitreiking.

Communicatie

Na elke gespeelde wedstrijd wordt onmiddellijk een mail gestuurd naar padel@tcdp.be, met alle spelers va de wedstrijd in CC. De mail bevat de volgende gegevens:

 • Over welke wedstrijd het gaat
 • Wie de winnaar is
 • De setstanden en – indien nodig – het resultaat van tiebreak

Vragen – opmerkingen – problemen – klachten

 1. Neem voor alle vragen, opmerkingen, problemen, suggesties, klachten contact op met padel@tcdp.be
 2. Bij overmacht (bv. weersomstandigheden) dient de match op eigen initiatief binnen de week afgewerkt te worden. Verwittig steeds de tornooileiding.
 3. Indien zich een probleem voordoet, beslist de tornooileiding soeverein. Beroep tegen haar beslissing is mogelijk bij het Dagelijks Bestuur.
 4. Het Dagelijks Bestuur maakt haar beslissing na overleg bekend aan de tornooileiding. Enkel de tornooileiding communiceert dit verder naar de spelers.
 5. Door hun inschrijving verklaren de deelnemers zich akkoord met het tornooireglement.
Tennisclub De Pinte vzw
Polderbos 3, 9840 De Pinte
ON 0419 193 517
RPR Gent (afd. Gent)
Email: tcdp@tcdp.be
Tel: 09 282 00 98
BE57 0682 2602 0535